On the Road aneb vypsané léto Vypsané fiXy

On the Road aneb vypsané léto Vypsané fiXy

Po loňském roce, kdy Vypsaná fixa oslavila dvacet let své existence vydáním alba Krásný smutný den a skvěle pojatým narozeninovým turné (což jim přineslo druhé místo za album roku a třetí místo za kapelu roku v anketě Žebřík 2014 a nominaci za kapelu roku v anketě Anděl 2014), se letos chystá užít si léto hraním na festivalech, dva z toho spolupořádat a na podzim vyrazit na společné turné se skupinou Wohnout.

„Úsečka naší letní existence je ohraničená dvěma body. Jsou to dva festivaly, které spolupořádáme. Začínáme v pátek 26. června v malebné vesničce Vápenný Podol, kde má chalupu náš bubeník Pítrs. Již šestým rokem pořádá malou, ale velice příjemnou akci PODOLFEST, kde tradičně zahrajeme společně s dalšími čtyřmi až pěti kapelami. Jedná se o naprostý opak velkého festivalu, odehrávající se v krásné lokalitě Železných hor. Druhým festivalem, na kterém se podílíme, je benefiční festival ON THE ROAD (www.ontheroadfestival.com), který pořádáme 28. - 29. srpna v areálu u Čochtana u Lázní Bohdaneč společně s kamarády z občanského sdružení DEA DEALBATA.  Letos slavíme deset let existence festivalu a společně s námi to oslaví Sto Zvířat, Skyline, Mucha, Květy nebo Eéčka  a také spřátelené pardubické kapely Dukla a Volant a mnoho dalších. K tomuto festivalu máme i hymnu, která hrdě nese název On the Road (link zde: https://www.youtube.com/watch?v=kmv_36-EZlE),“ říká frontman kapely Márdi.

Kapelu je živě možno vidět na Majálesech během dubna a května a na vybraných letních festivalech jako jsou Votvírák, Rock for People, Randál fest 2015 a dalších. Na podzim je připraveno společné turné s kapelou Wohnout. Více informací k aktuálním koncertům naleznete na www.vypsanafixa.cz a na www.ontheroadfestival.com.