Přeštěnice přivítají scénu REC.STAGE. Zahrajte si na ní!

Přeštěnice přivítají scénu REC.STAGE. Zahrajte si na ní!

Chcete mít vlastní show na přeštěnickém festivalu? Přihlaste se do konce března na www.cistyfestival.cz, získejte kontrakt na letní festivalovou tour a staňte se hvězdou unikátní scény REC.stage!

Co je REC.stage?
REC.stage je programová scéna, která se objeví na osmi festivalech zařazených do projektu ČISTÝ FESTIVAL, tedy těch, které třídí a recyklují odpady. V roce 2016 bude scéna součástí festivalů Colours of Ostrava, Rock for People, Jamrock, Benátská, Sázavafest, Pekelný ostrov, Mariánské léto a Přeštěnice Open Air. REC.stage svým interiérem připomene městskou ulici a vystupující interprety stylizuje do pozice pouličních umělců. Diváci přitom budou v bezprostředním kontaktu s učinkujícími.  Dramaturgie není nijak limitována, proto se interpreti nemusí hlásit jen s hudebními vystoupeními. Každá show ale musí mít přívlastek „recyklovaná“.  Součástí scény budou kromě kompletního technického vybavení také kamery. Každá show tedy může být obrazově a zvukově zaznamenána. Vystupující interpreti si tak z festivalů odvezou „suvenýr“ v podobě kvalitního záznamu.

Jak se dostat se svou show na REC. stage?
Zájemci o vystoupení na REC.stage se mohou hlásit na stránkách www.cistyfestival.cz od 21. do 31. března 2016. V přihlášce je nutné vyplnit potřebné údaje a vložit odkaz na video, které prezentuje vlastní tvorbu. Show ve videu musí splňovat jediné kritérium: musí mít přívlastek „recyklovaná“. V první polovině dubna 2016 bude odbornou skupinou vybráno devět interpretů, kteří postoupí do druhého kola. V druhém kole od 18. do 30. dubna 2016 budou hlasovat výhradně fanoušci na webu www.cistyfestival.cz. Výsledky hlasování budou oznámeny 1. května 2016. Tři vítězní interpreti s nejvyšším počtem hlasů pojedou na letní turné na REC.stage.

Co získají tři vítězní účinkující na REC.stage?
Tři interpreti s nejvyšším počtem hlasů získají smluvní kontrakt s honorářem ve výši 40 000 korun. Ten garantuje celkem pět vystoupení ve večerním prime-time na REC.stage na prestižních českých letních festivalech zařazených v projektu ČISTÝ FESTIVAL. Součástí kontraktu jsou také festivalové akreditace na celou dobu konání festivalů. Účinkující budou mít během show na REC.stage plně k dispozici kompletní profi nástrojovou, zvukovou a světelnou aparaturu ovládanou profesionálním technikem. Jednoduše, před českými kapelami a performery leží výzva. Pokud se jí nebojíte, přihlaste svou show na www.cistyfestival.cz.