Strahov Band Contest 2018

Strahov Band Contest 2018

Máš kapelu a chceš si zahrát na hlavní stage Strahov OpenAir 2018? Přihlas se na letošní Strahov OpenAir Band Contest, jehož vítězové dostanou exkluzivní možnost vystoupit na 22. ročníku legendárního festivalu na Strahovských kolejích.

Jak a kde Band Contest proběhne?

Ve strahovském Klubu 007 proběhnou 21. března, 11. dubna a 2. května tři kvalifikační kola. Vítězové těchto kol postoupí do finálového večera. Finálový večer se bude konat 23. května na stejném místě. Dvaadvacátý ročník festivalu Strahov OpenAir se uskuteční ve středu 3. října.

Jak se přihlásit?

Je to velmi jednoduché! Stačí jen zaslat jeden e-mail na adresu bandcontest@strahovopenair.cz, abychom věděli, že s vámi můžeme počítat. Do předmětu napište „SOA Band Contest - jméno vaší kapely” a nezapomeň nám v něm říct:


1. Jak si říkáte, a co všechno jste dokázali za dobu, co spolu hrajete.
2. Kdo je vaše kontaktní osoba, včetně telefonu a e-mailu.
3. Ke kterému stylu máte nejblíž.
4. Potvrdit, že ve výše uvedených termínech máte čas.
5. Potvrdit také to, že jste ochotní na kvalifikačním, a případně i finálovém večeru zahrát bez nároku na honorář.
6. Potvrdit, že souhlasíte s pravidly Strahov OpenAir Band Contest.
7. A v neposlední řadě nám poslat vaši promofotku a ukázku tvorby (YouTube, SoundCloud, Dropbox - způsob přenosu dat necháváme na vás).

Proč se přihlásit?

“Jedná se o unikátní příležitost zahrát si na legendárním studentském festivalu, vyzkoušet si velkou stage a představit svoji tvorbu širšímu publiku! Navíc letos proběhne už třetí ročník Band Contestu a vzhledem k tomu, že loňská účast byla skoro dvojnásobná oproti prvnímu roku, dá se očekávat, že letos to bude ještě větší mejdan.“, říká za produkci festivalu Strahov OpenAir Zdeněk Horák.

O Strahov OpenAir

Strahov OpenAir je studentský festival pořádaný každý rok na Strahovských kolejích u příležitosti zahájení akademického roku na pražských vysokých školách. Za 21 ročníků už se na jeho pódiích vystřídalo přes 300 interpretů a nadále toto číslo hodláme zvyšovat. Festival je dlouhodobě hojně navštěvován a to nejen na kolejích bydlícími studenty. Vstup je jako vždy zdarma.

O Strahov OpenAir Band Contest

V roce 2016 jsme se rozhodli zalovit i ve vodách méně známých kapel a dát příležitost nové krvi dostat se na velké pódium. Vzhledem ke stále se zvyšujícímu zájmu jak z řad diváků, tak kapel, považujeme koncept za úspěšný a hodláme v něm pokračovat. Dobré hudby není nikdy dost a dobrých mejdanů také ne.